Kaliteli Bir Web Sayfası Nasıl Kurulur
Sitenasilkurulur.net
Hayatın büyük bir bölümünde internetin yer alması ile birlikte artık insanlar akıllarına gelen her türlü sorunun cevabını internet siteleri aracılığı ile buluyor. Böyle olunca da artık insanlar kendi istedikleri konu ile alakalı internette site kurmak istiyorlar. Ancak daha bu işleme başlamadan kafasında pek çok farklı soru işareti oluşuyor. Bunların başında, site yapmak için kodlama ve tasarım yapmayı bilmemeleri. Öyle ki artık insanların herhangi bir şekilde kodlama ve tasarım (site şablonu/teması) bilmesine gerek bile yok. Yalnızca bazı noktaları bilmeleri ve onları doğru olarak uygulamaları yeterli olacaktır. Kişilerin web sayfası kurmak adına yapmaları gereken ilk şey domain (site adı) kaydı yapmak ve hosting sunucu hizmeti satın almak.
http://www.sitenasilkurulur.net/site-nasil-yapilir
İnsanlar site kurmak adına mutlaka isteklerine uygun bir alan adı bulmaları gerekiyor. özellikle de profesyonel bir internet sitesi kurmak isteyen kişilerin mutlaka kendilerini tanıtacak kaliteli bir isim bulmak adına araştırma yapmaları büyük bir önem taşımakta. Domain alındıktan sonra ise site yapmanın ikinci adımına geliniyor. Web hosting bulmak çok kolaymış gibi görülse de ihtiyaçlara uygun hizmeti almak adına araştırma yapılması gerekmektedir. Çünkü web hosting hizmeti alınmasının sonrasında ise hazırlanacak veriler sorunsuz bir şekilde insanlarla buluşmaya başlanacaktır. Bilinenin aksine web sayfası kurmak isteyen kişilerin mutlaka web hosting sunucusu olması gerekir. Aksi bir durumda internet sitesi hiçbir şekilde yayına girmeyecektir.
http://www.sitenasilkurulur.net
Günümüzde insanların sitelerini yayına sokmaları adına internet ortamında binlerce farklı yazılım ve donanımlara sahip web hosting firması bulunuyor. Ancak site kurmayı düşünen kişilerin mutlaka bu konuda araştırma yapması ve kendine en uygun olacak web hosting firmasını seçmesi için ilk önce nasıl bir hizmet almak istediğini belirlemesi gerekmekte. Çünkü gerekli olan özelliklere sahip olmayan web hosting firmaları, web sayfasının açılmasına yardımcı olsa da bir sürenin geçmesi ile birlikte ortaya farklı sorunlar çıkacaktır. Bunların meydana gelmesini engellemek adına MySql 5 veri transferi, E-mail otomatik cevaplandırıcılar, disk alanı, aylık trafik veri transferi, FTP hesapları ve otomatik hergün site yedekleme gibi seçenekler incelenmeli ve sitenin ihtiyaçlarına bağlı olarak en uygun paketler içerisinden karar kılınmalı. Lakin site yapmayı düşünen kişilerin yapacağı şeyler bununla da sınırlı değil.
İstenilen konseptte büyük bir özenle hazırlanan web sayfasının içeriğinin de doğru bir şekilde hazırlanması gerekmekte. Eğer ki site yapmak isterken aynı zamanda yüksek ziyaretli bir site hazırlamayı düşünen kişilerin, içeriğe mutlaka dikkat etmelidir. Çünkü Google gibi en fazla tercih edilen arama motorları içerisinde yer alan internet siteleri, belli koşullara bağlı olarak ilgili anahtar kelimelerde page rank (sayfa sıralama) da değeri alırlar. Kişilerin bu siteleri ziyaret etmeleri içinse gerek yazılacak makalelerin gerekse eklenecek video ve resimlerin belirli kurallara göre hazırlanması büyük bir önem taşıyor. Aksi bir durumda ne yazık ki bin bir özenle hazırlanmış olan internet siteleri, sadece site sahibinin ziyaret ettiği bir site kurmuş olacaktır! Böylece internet'te milyonlarca web siteleri var ki, içerisinde palaşılan ürün veya hizmetlerden internet ziyaretçileri erişemeyecektir.
Bu durumu engellemek adına site kurmayı düşünen kişilerin bununla birlikte SEO (arama motoru optimizasyonu) uyumlu hale gelmesi için bir web sitesi kurma rehberi ile alakalı da bilgi sahibi olmaları gerekmekte. Bir çok kişi site yapmak için yalnızca hosting ve domain hizmetlerini almanın yeterli olduğunu sanıyor. Halbuki insanlar arama motorlarına istedikleri konu ile alakalı anahtar kelimeleri yazdığı zaman karşısına çıkacak internet siteleri arasından Google birinci sayfasında, yani ilk 10 site arasınada yer alan siteler, ziyaretçile en yakın sitelerdir. Web sayfası içerisinde yazılan her bir makalenin mutlaka SEO kurallarına uygun bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Bunun içerisinde makalenin sayısına bağlı olarak belirli sayıda anahtar kelime, alt başlık dizilimi yapılır. Sonrasında içerisine konu ile alakalı resimler eklenerek sitenin içerikleri tamamlanır. Bunun sonunda da artık siteler ziyaretçilere kapı aralamış olur.